To spletno mesto uporablja piškotke.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s tem, da se na vaš računalnik naložijo naši piškotki.

Naše spletno mesto uporablja piškotke zato, da lahko spremlja, koliko je obiskovalcev in kako se gibljejo med stranmi. Ti podatki so za nas pomembni, da na njihovi podlagi lahko izboljšujemo delovanje spletnega mesta.

Ne zbiramo pa nobenih osebnih podatkov o posameznih uporabnikih.

 

Piškotki

Skoraj vsa spletna mesta za optimizacijo storitev uporabljajo piškotke. To so majhne datoteke, v katerih spletna mesta na računalniku uporabnika hranijo svoje podatke, kot so nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in podobno.

Sami po sebi piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika.

Večina spletnih brskalnikov običajno brez vprašanja sprejme vsak piškotek. Lahko pa to kadarkoli spremenite v nastavitvah svojega brskalnika. Piškotke lahko izklopite ali pa nastavite, da vas brskalnik opozori in vpraša, ali naj posamezen piškotek shrani.

Podrobneje o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih:
Chrome   Edge   Firefox   Opera   Safari

 

Naše spletno mesto

Naše spletno mesto v brskalnik vašega računalnika odloži piškotke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat ga uporabniki obiščejo in kaj jih zanima v teh obiskih.

Za spremljanje obiskanosti spletnega mesta uporabljamo piškotke Google Analytics. Natančneje, uporabljamo dva njihova piškotka _ga in _gat.

S prvim merimo obisk strani, drugi pa zgolj preprečuje, da bi se hkrati naložilo več piškotkov. Prvi ostane v računalniku dve leti, drugi pa 10 minut.

Piškotek cookieconsent_status pa se naloži z naše domene. Ta piškotek si zapomni vašo odločitev o rabi piškotkov. V računalniku ostane eno leto.

piškotek
ime namen trajanje vir
_ga merjenje obiskanosti 2 leti Google Analytics
_gat merjenje obiskanosti 10 minut Google Analytics
cookieconsent_status   vaša odločitev o piškotkih 1 leto impress.si

Obvestilo o piškotkih

Ob prvem obisku na www.impress.si se vam na dnu strani prikaže obvestilo o piškotkih.

Po kliku na gumb   STRINJAM SE   se obvestilo ne bo več prikazovalo.

na vrh strani IMPRESS