ekipa družbe Impress d.o.o.
IMPRESS

Ekipa

kdo smo

Smo mlada agencija izkušenih sodelavcev, nekdanjih novinarjev nacionalnega časopisa Delo. Obvladamo pero, smo odlični komunikatorji in vizualni sladokusci z vizijo strateškega povezovanja umetnosti in gospodarstva.

Helena Peternel Pečauer

Helena Peternel Pečauer

Helenina novinarska kariera sega že v čas njenega študija, saj je v prostem času kar tri leta honorarno soustvarjala vsebine pri takratnem Teletekstu na TV Ljubljana, zadnji dve leti študija pa je svoja poletja posvetila razvedrilnemu programu nacionalne televizije in nadomeščala urednico oddaj Poletne noči, ki so potekale v živo.

Takoj po diplomi iz novinarstva, leta 1990, na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo (sedanji FDV), so jo na nacionalni televiziji redno zaposlili. Pripravništvo je opravljala pod mentorstvom Miše Molk, urejala oddaje, ki so nastajale v sodelovanju z Loterijo Slovenija in samostojno skrbela za koordinacijo razvedrilnega programa s takratno JRT mrežo.

Leto kasneje se je s televizije preselila v tiskane medije, v novo nastalem Slovencu je postavila dopisniško mrežo. Zaradi uspešne prakse so jo leta 1993 povabili za urednico dopisništva k časopisu Republika.

Medtem ko je bila v drugi polovici leta 1995 in v začetku 1996. na porodniškem dopustu, je ta časopis prenehal izhajati, zato se je po preteku kot novinarka zaposlila na Slovenskih novicah. Ker so že kmalu za tem začeli načrtovati revialno obliko tamkajšne priloge za ženske Ona, je aktivno sodelovala že pri ustvarjanju koncepta in bila do leta 2012 namestnica odgovorne urednice.

Pred štirimi leti pa se je odločila svojo kariero nadaljevati kot novinarka v uredništvu Panorame pri časopisu Delo. V tem času je napisala vrsto reportaž, njeno ime pa je gotovo prepoznavno po socialnih zgodbah, s katerimi ji je na računu Zveze prijateljev mladine Moste - Polje za številne družine, ki so se znašle v hudi stiski uspelo zbrati skupaj več kot pol milijona evrov in pomembno spremeniti njihovo kakovost življenja.

Decembra 2016 je Delo zapustila in ustanovila zasebno podjetje Impress d. o. o.

Smilja Štravs

Smilja Štravs

Kot študentka ekonomije je Smilja Štravs svojo poklicno pot začela v gospodarski redakciji časopisa Delo. Medtem je diplomirala na Fakulteti za ekonomijo z delom Zgodovinski razvoj industrijskega oblikovanja ter se navdušila za pisanje o notranji opremi in pohištvu.

Pridružila se je ekipi Delove priloge Delo & Dom, občasno pa je pisala še za revije Ambient, Marketing Magazin, Glasilo Ljubljana, Podjetnik in Finance. Kot urednica se je leta 2001 zaposlila na založbi Domus, kjer se je posvetila urejanju slikanic za otroke ter uredila knjigo o plesu Mete Zagorc. Leta 2003 se je zaposlila v založbi Rokus, kjer je skupaj z direktorjem Rokom Kvaternikom ter vodjo tržnih raziskav Ireno Golob na slovenski trg postavila licenčno revijo za otroke National Geographic Junior.

Leta 2005 se je pridružila televizijski ekipi Kanala A, kjer je bilo njeno področje pripravljanje prispevkov o zunanji politiki, pop kulturi in trendih.

Leta 2008 se je zaposlila na časopisu Delo, kjer je do leta 2016 za uredništva Kult, Trip in Panorama pisala novinarske prispevke s področij mode, dizajna, potovanj, arhitekture, filma in umetnosti.

Rada potuje, raziskuje mesta in pokrajine, navdihujejo jo veličastne stvaritve človeštva iz preteklosti in sedanjosti. Zaupa v sodobno družbo in kulturo potrošništva. Verjame v ljudi in pozitivne spremembe.

Marko Pečauer

Marko Pečauer

Marko Pečauer je večino svoje poklicne poti opravil na časniku Delo. Z njim je sodeloval že v času študija novinarstva na takratni Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Je pa takrat objavljal v najrazličnejših medijih, od študentskega lista Tribuna do revije Jana.

Takoj po opravljeni diplomi, za katero je prejel fakultetno Prešernovo nagrado, se je leta 1988 zaposlil v Delu. Sprva je delal kot novinar v ljubljanskem dopisništvu, po manj kot letu dni pa v notranjepolitični redakciji. V letih 1992 do 2003 je bil urednik te redakcije, nato pa je tam delal kot komentator.

Leta 2014 je uredniško prevzel redakcijo kronike, leto kasneje pa uredništvo komentarjev. Takrat je tudi zasnoval in vodil uvedbo Delove mobilne aplikacije Delo Ekspres. Delovno mesto urednika komentarjev je podjetje Delo leta 2016 ob reorganizaciji ukinilo.

na vrh strani IMPRESS